Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka ogólnych pytań.

Spociuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem weteranem GW1. Gram w gw2 i wbiłem 40 poziom mesmerem.

1. Czy ma ktoś do polecenia jakiś sprawdzony bulid na "triatsy" dla mesmera do PVP? Lub jakąś stronę na, której znajdę właśnie takie bulidy.

2. Aktualnie gram na serwerze Blacktide. Myślę o przeniesieniu. Czy polecacie jeszcze jakiś inny serwer? ( z uwzględnieniem + i - )

Diss_Stream.png

Opublikowano

Mesmer w PvP to chyba 2 buildy - Confusion/Condition Dmg, albo Phantasm.

Tutaj daję linki do obu (przetestowałem je)
Confusion/Condition Dmg :

Phantasm :

Odnośnie zmiany serwera - teraz zmiana nie ma sensu, jak była darmowa to można było :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Co do buildu to jeszcze jest taki :

(illusion)

http://en.gw2skills.net/editor/?fgAQRAsa7clwzSqXUzhGZNJxZGUP6oUgdvTqgqLfA3A;TwAg0CnowxgjAHLSOckItoYQx2ipFA

A co do serwera to osobiscie grałem na 3 serwerach blacktide , desolation i underworld , polecam Ci ten ostatni.

Z tego względu że klany chcą współpracować i nie wychodzi to najgorzej , a także serwer średnio się trzyma z np wvw (o wiele lepiej niż np blacktide) przy czym

na uw jest dużo polskich klanów (chociaż nie aż tak dużo jak na blacktide).

Jkbc. to jest moje zdanie , które wyszło z mojego doświadczenia.

Pozdrawiam !

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Lecą Like.

Kolejne pytania:

1. Ile kosztuje zmiana serwera?

2. Maxisst. Bardzo podoba mi się ten 1 bulid. Sprawdzi się w PvE ?

Diss_Stream.png

Opublikowano

W PvE słabo się sprawdza, ponieważ confusion dosyć szybko schodzi, a moby za szybko nie biją. Poza tym confusion się stackuje na jednym przeciwniku, a w PvE przydaje się AoE Dmg.
Osobiście w PvE stosuję build pod shattery, chociaż ostatnio Triats odpowiedzialny za Might został znerfiony, więc go trochę przekształciłem. Gram Greatsword + Sword/Focus.

Zmiana serwera to 1800 Gemów, czyli ok. 36 Golda przy ostatnim kursie który sprawdzałem - nie gram już z tydzień, bo przejadłem się GW2 :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Ok. Dzięki. Czy możesz napisać mi na PW lub pod tym postem dokładny bulid "pod shattery". Wszystko po Polsku. Tzn.

Gdzie i w co daje Triatsy i jakie bonusy powinny być w GreatSwordzie ( +vitality itd. )

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...